Kerthelység

2009. okt 30.

Süsseni diákok látogatása

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Vasárnap este hatalmas ujjongással fogadtuk a német diákokat. Az első este mindenki számára nehezen indult, aztán ahogyan a napok teltek, összecsiszolódtunk. Másnap reggel 9-kor a díszteremben gyülekeztünk, ahol az igazgató asszony az iskolánkról mesélt és körbevezette a vendégeinket az épületben.

Fél tízkor kezdődött a könyvtárban a diavetítés Magyarországról. Utána modern „Stadtrallye”-n vettünk részt, melynek célja városunk alapos megismerése volt. Délután Papp Ildikó néni által szervezett izgalmas sportprogram részesei lehettünk. Esténként a Szérűskertben ütöttük el az időt. Kedden a Csodák Palotájában egy izgalmas kísérletet láthattunk és sok érdekes dolgot próbálhattunk ki. Ezután a Pálvölgyi cseppkőbarlangban kétnyelvű idegenvezetést kaptunk. Késő délután a Citadelláról csodálhattuk meg Budapest panorámáját. Szerdán korán kellett kelnünk, mert senki sem akarta lekésni a hollókői várnál vívott ostromjátékot. A küzdelem után a Világörökség részét képező palóc falut látogattuk végig. A palóclevest és a palacsintát mindenki jóízűen fogyasztotta a helyi Muskátli vendéglőben. Következő állomásunk Gödöllő volt, ahol a Sissi-kastélyt jártuk be. Csütörtökön a családok szerveztek változatos programot vendégeinknek. A búcsúest színvonalas előadását iskolánk tánccsoportja is színesítette. A 2. a osztály német nyelvű zenés színdarabbal kedveskedett a megjelent diákoknak, szülőknek, tanároknak, vendégeknek. Meglepetés műsorszám volt a német tanárok által előadott dalcsokor. Az előadás után került sor a búcsúbeszédekre és az ajándékok átadására. A német diákok általunk készített naptárakat, valamint egy Magyarországról szóló képeskönyvet vehettek át vendéglátóiktól.
A tanárok a hét elején fotópályázatot hirdettek két témában: Barátság és Magyarország. A beérkezett pályaműveket ezen az estén állították ki. Nagy örömünkre a független zsűri mindkét kategóriában a magyar diákok fotóit ítélte a legjobbnak (Egresi Vivien 8. a, Babcsán Dorottya 7. a és Megyaszai András 6. a).
A süsseni delegáció péntek reggel 8-kor indult haza, és a búcsúzás mindenkinek nehezére esett. Fantasztikus öt nap után kíváncsian várjuk a májusi viszontlátogatást.

Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!