Kerthelység

2009. aug 29.

Anyatejes Világnap és Egészségnap a művelődési házban

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Hegedűszó, furulyajáték, mondókák, énekek… Zsigmond Ildikó Ringató foglalkozásával babáknak és anyukáknak vidáman kezdődött az Anyatejes Világnap és Egészségnap a Munkácsy Mihály Művelődési Házban, amelyet a Törökbálint Védőnői Szolgálatának szervezésében az idén is megrendeztek. A szervezők nagy örömére sok anyuka – és néhány lelkes apuka – látogatott el a rendezvényre a csemetékkel együtt.

A játékos foglalkozás után ismét sok új, érdekes információval lettek gazdagabbak az idelátogató szülők, miközben a gyerekek is élvezettel kúsztak-másztak a leterített szőnyegeken.
A szoptatás közben a baba és a mama között létrejövő bőrkontaktus rövid és
hosszú távú kedvező hatásairól szóló előadás után a babamasszázs jótékony hatásáról is hallhattak a résztvevők. Minden előadást kötetlen beszélgetés követett.
A biatorbágyi Vass Miklós Alapítvány munkatársa, Dudás Eszter logopédus a beszédindulást elősegítő játékos foglalkozást tartott a nagyobbacskáknak. Surányi Kornél korai fejlesztő pedagógus pedig – miközben jót hancúrozott a gyerekekkel – egyben fejlődésmenet-szűrést és tanácsadást is tartott az érdeklődőknek. A rendezvény ideje alatt folyamatosan lehetőség volt ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérésre, homeopátiás szaktanácsadásra, és érdekes termékbemutatók is színesítették a kínálatot.
A résztvevőket a Napsütöde Pékség jóvoltából egy kis harapnivalóval is vendégül látták. A kvízjáték nyereményeit a Ceumed Kft., a Pezomed Kft. és a Boiron homeopátiás készítményeket forgalmazó cég biztosította. A rendezvényt Törökbálint önkormányzata anyagilag is támogatta, a Munkácsy Mihály Művelődési Ház pedig ingyen biztosította a helyszínt a rendezvény számára, amely az idén is igazán jól sikerült, és reméljük jövőre a folytatás is az lesz.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!