Kerthelység

2009. jún 01.

Törökbálintra költözött a Pannon

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Megérkeztünk!

Új fejezet kezdődött a Pannon – és talán egy kicsit Törökbálint – életében is. 2008. június 8-ától a Pannon munkatársai birtokba vették az új irodaházat. Törökbálint lakói az elmúlt években már láthatták, ahogy az Égett-völgyben felépül a modern, különleges épület, amelybe Magyarország egyik vezető telekommunikációs cége költözik. A Pannon örömmel lesz Törökbálint „új lakója”, és büszke arra, hogy irodaháza nem csupán hazánk egyik legmodernebb és legzöldebb, interaktív vállalati központja lesz, hanem egy itthon eddig kevéssé ismert munkastílust is meghonosít.
A törökbálinti Pannon Ház jóval több, mint egy irodaépület. Ezerötszáz ember dolgozik itt nap mint nap, olyan környezetben, amely a mobilitásra, együttműködésre és az egyéni kreativitás tiszteletére helyezi a hangsúlyt. Az épületben minden azt a célt szolgálja, hogy a Pannon munkatársai ne legyenek helyhez kötve. Túlnyomó többségük laptopokkal dolgozik, mobilinternet-hozzáféréssel és biztonságos belső hálózati eléréssel kiegészítve. Lehetőségük van okos telefonok használatára is, ezek segítségével a levelezésük, a naptárjuk és a telefonkönyvük automatikusan frissül a központi szerverről. Szintén a mobilitást és az együttműködést segíti az úgynevezett shared desk rendszer, vagyis az, hogy az irodában lévő asztalokhoz mindig az ül oda, aki éppen bent dolgozik, senkinek sincs meghatározott helye. A Pannon Házban több mint 50 tárgyaló van, mindegyik kivetítővel felszerelve. A tárgyalók teljes befogadóképessége 400 fő, ez azt jelenti, hogy a Pannon munkatársainak közel egyharmada vehet részt egy időben megbeszélésen vagy konferencián.

Zöld iroda
A Pannon Ház vállaltan a környezettudatosság jegyében épült. Ezért volt döntő, hogy maga a telek is egy festői helyen, az Égett-völgy zöldjében helyezkedjen el. A Pannonnak nagyon fontos, hogy üzleti sikereit úgy érje el, hogy közben a természetet is védi és az itt élő emberek egészséges környezethez való jogát is tiszteletben tartja. Ezért az épület a rendelkezésre álló teleknek csak a 7,55 százalékát foglalja el a megengedett 30 százalék helyett. Kiemelkedően innovatív és környezetkímélő a Pannon Ház megújuló, geotermikus energián alapuló hűtés-fűtési rendszere. A hőszi­vattyús klímarendszer Magyarországon a legnagyobb, Európában pedig a hetedik ilyen jellegű projekt. Emellett a csapokból folyó használati meleg víz 60-70 százalékát 168 négyzetméternyi napkollektorral fűtik. Az irodai munkában a zöld filozófia jegyében főszerepet kap az elektronikus dokumentumkezelés: a munkatársak minden beérkező papírt digitalizálnak, a kimenő dokumentumokat pedig csak közvetlenül a kiküldés előtt nyomtatják ki.

Kortárs képzőművészet a Pannon Házban
A Pannon filozófiája szerint egy épület akkor tölti be igazán a funkcióját, ha intellektuálisan ösztönöz és kellemes közérzetet ad. A cég ezért döntött úgy, hogy a Zoboki Gábor tervezői munkáját dicsérő irodaházat kortárs képzőművészeti alkotásokkal teszi még különlegesebbé, még látványosabbá. A megvalósításra pályázatot írtak ki, amelyre közel száz műalkotás érkezett. A terveket egy kéttagú szakmai zsűri bírálta el. A Pannon Házban egyetlen métert sem lehet majd haladni úgy, hogy az ember ne találkozzon valamilyen formában a kortárs képzőművészettel. Jelenleg már az alkotás folyamata zajlik, a Pannon Ház műalkotásai teljes szépségükben a nyár végén lesznek láthatók – Törökbálint lakossága számára is.

Szolgáltatás a legmagasabb színvonalon
A Pannon Ház nemcsak sokak munkahelye, hanem itt működik a Pannon informatikai eszközeinek, rendszereinek döntő része is. Egy távközlési cégnél mindennél fontosabb, hogy a szolgáltatások folyamatosan és zavartalanul működjenek, az ügyfelek elégedettek legyenek. Ehhez elengedhetetlen az informatikai eszközök és az azokat kiszolgáló infrastruktúra magas szintű üzembiztonsága, ezért a Pannon rendkívül korszerű, valóban XXI. századi színvonalú szerverközpontot is kialakított új telephelyén. A kiszolgálóhelyiségekkel együtt összesen kb. 2000 négyzetméteres it-blokk a föld alatt helyezkedik el.
Magyarországon még sok helyen él az a szokás, hogy egy új lakó nem jön üres kézzel, hanem ajándékkal lepi meg új szomszédait. A Pannon is szeretne különleges ajándékkal kedveskedni Törökbálint lakosságának: július 1-jétől egy hónapon át négyféle telefonkészüléket és az Éjjel-nappal internetcsomagot – csak a törökbálintiak – 2045 forintért vásárolhatják meg (2045 Törökbálint irányítószáma). A kedvezményt a Pannon Ház új márkaboltjában lehet megvásárolni (Törökbálint, Pannon út 1.), ahová mindenkit szeretettel várnak a Pannon munkatársai!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!