Kerthelység

2009. jún 01.

„Folytatjuk…”

Írta: admin Kategória: Margóra

„Folytatjuk” – jelentette ki az MSZP elnöknője. „Folytatjuk” – mondta sokszor, erőteljesen, ingerülten, de mondta lassan is, hogy mindenki hallja és értse. Történt mindez június 7-én, a párt késő esti sajtótájékoztatóján, az EP-választás eredményének tudatában. „Folytatjuk” – hangsúlyozta Lendvai Ildikó, a négy bejutott szocialista jelölt tapsviharának kíséretében.


Lehet, hogy még az Internacionálé dallamai is felhangoztak (ezt már a televízió nem közvetítette), mintegy a folyamatosság jegyében.
„Folytatjuk, mert az emberek ezt akarják” – dörögte a pártvezér.
S valóban: a magyar emberek azt akarják, hogy további mértékben züllesszék szét a honi oktatásügyet. Azt akarják, hogy húzzanak még két-három kapa földet a valamikori egészségügyi ellátás sírjára. Azt akarják, hogy ne csak a tizenharmadik, hanem a tizenkettedik-tizenegyedik havi nyugdíjat is vonják meg. Azt akarják, hogy minél több nagy és kis cég jusson csődbe, hogy a vállalkozói réteg tokkal-vonóval szűnjön meg. Azt akarják, hogy adózott jövedelmükből és kölcsönből felépített otthonaikra vessenek különadót. Azt akarják, hogy gyermekeik külföldön vállaljanak munkát. Azt akarják, hogy az ország vezetői kizárólag ciprusi bankokba utalják jövedelmeiket. Azt akarják, hogy a multinacionális áruházakban csakis kínai csirkét, belga disznót, francia marhát árusítsanak. Azt akarják, hogy a hortobágyi hidat rombolják le és helyette (amerikai fúrópajzzsal) túrjanak alagutat.
Ja, és még azt is akarják, hogy ne tudják, hogy mit akarnak.
Nos, az elnök asszony szavainak ilyesféle értelmet is tulajdoníthatnék, de nem teszem, mert nyilvánvalóan aligha lenne hihető. A bökkenő csak az, hogy másképpen meg gyakorlatilag nem értelmezhető. Hacsak az a kis huncutság nincs a pártvezető kijelentésében, hogy amit mondott, azt fonetikusan kell érteni. Akkor viszont amit az ország érdekében „folytatnak”, nem más, mint „fojtatás”.

Hajdu Ferenc
Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!