Kerthelység

2009. máj 25.

BKV helyett Volánbusz?

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Törökbálint ingatlanáraiba beépült a „kék busszal megközelíthető” vonzerő

A polgármesteri naplóban olvashattuk, hogy változás várható a városunk és a főváros közötti autóbusz-közlekedésben. Olvastunk már korábban is híreket arról, hogy egy törvényváltoztatás következtében a BKV-nak meg kell szabadulnia a főváros határán túlra járó járataitól. Valójában van-e realitása egy ilyen változtatásnak – erről kérdeztük Turai István polgármestert.
– Valóban megváltoztatta tavaly év végén a parlamenti kormánytöbbség az autóbusz-közlekedésről szóló törvény egyik passzusát. Világosan látszik a szándék: a BKV-nak egy éven belül ki kell vonulnia erről a szolgáltatási területről, ha úgy tetszik: ellenszolgáltatás nélkül fel kell adnia agglomerációs buszjáratait. Legkésőbb 2010 elején a társaságtól 55, Budapest közigazgatási határain kívül közlekedő buszjáratát venné át várhatóan a Volánbusz. Korábban úgy hírlett: az sem zárható ki, hogy üzemeltetésükre pályázatot írnak ki, vagy önálló elővárosi busztársaságot hoznak létre. Tény, hogy a BKV 80 milliárdos mínuszban gazdálkodik. 2007-ben 32 milliárd forint normatív támogatást kapott, de a kormány tavaly már igyekezett véget vetni a főváros folytonos kéregetésének, ezért aztán kemény feltételeket szabott az újabb támogatás kifizetéséhez.
– Van konkrét elképzelés arról, hogy ezt a váltást a közlekedési ügyekben illetékes minisztérium hogyan szeretné végrehajtatni?
– Még március elején Pekli Ferenc, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója azzal a hírrel érkezett, hogy felkérést kapott a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumtól: vizsgálja meg, milyen feltételekkel tudja átvenni társasága a BKV agglomerációs autóbuszjáratainak üzemeltetését. Ennél többet nem tett, nem született miniszteri rendelet a végrehajtásra, de lássuk be: időközben kormányváltást és miniszterváltást éltünk meg. Lehet, hogy kisebb gondjaik is nagyobbak, mint a törvény végrehajtása.
– Jelentene valamilyen gazdasági előnyt Törökbálint számára egy ilyen szolgáltatóváltás?
– Közismert, hogy Törökbálint – meg jó néhány főváros környéki település – súlyos milliókat fizet a járatok fenntartásáért, miközben a helyközi közlekedés biztosítása az állam alapfeladata. Erre a tényre valamiért a kormányzat csak most jött rá, lehet, éppen annak kapcsán, hogy elfogyott a türelem a főváros közlekedési vállalata körüli pénzpocsékolás miatt. A kormány jogszabályokkal akarja takarékosságra szorítani a BKV-t, például újabb és újabb paraméterkönyvek kidolgoztatásával, most pedig a környéki járatok beszüntetésével. A feladatot azonban nem fogja tudni lerázni magáról, és az felettébb kétséges, hogy a járatoknak a Volánbusz alá tuszkolásával megtakarít-e akárcsak két forintot is. Két dolog világosan látszik: egyrészt az, hogy ha így alakulna a helyzet, a BKV-nak ma még százmilliókat fizető önkormányzatok megszabadulnának egy jelentős kiadási tételtől, másrészt az, hogy mindezt majd a központi költségvetésnek kell megfizetnie.
Törökbálint Város egyébként évi 156 millió forintot fizet a BKV-nak a kék buszok közlekedtetéséért. Ebben az összegben nemcsak a járatok futásteljesítménye van benne, hanem a járatok autóbuszainak ára is. A szerződés, aminek keretében a szolgáltatást végzik, 2010. december 31-éig van érvényben. Elvben tehát nekünk csak hátra kellene dőlnünk, és várnunk a fejleményeket, hiszen szerződésben biztosítottuk a járatokat.
– Azért természetesen nem lehet ilyen egyszerűen kezelni a kérdést, hiszen ha az állam átvenné a feladatot, akkor talán nem kellene kifizetni ezt a jelentős összeget.
– Ezért mondtam, hogy „elvben” csak a fejleményeket kellene várnunk. Rengeteg a nyitott kérdés, mert:
– hogyan is kezeljék a BKV és szerződő partnerei, az önkormányzatok a jelenleg érvényben lévő szolgáltatási szerződéseket?
– milyen szolgáltatást kapnánk helyébe, és főleg milyen áron? Egy tájékoztatón elhangzottak szerint a Volánbusz új, légkondicionált autóbuszokat állítana e vonalakon üzembe, és a jelenlegi futásteljesítményt – járatszámot és útvonalakat – is garantálja. Azt hangoztatta a vezérigazgató, hogy a jelenlegi BKV-tarifánál alacsonyabb viteldíjjal számolhatnánk,
– hogyan kezeljük azt a helyzetet, ami nagyon leegyszerűsítve így hangzik: Törökbálint ingatlanáraiba beépült a „kék busszal megközelíthető” kifejezéssel illetett vonzerő?
Ezek mind-mind olyan kérdések, amelyek megválaszolásra várnak.
– Nem csak Törökbálintot érintené ez a változás. Hogyan vélekedik a többi önkormányzat az elképzelésről?
– A Volánbusz egy közös megbeszélésre hívta az érintett települések polgármestereit, országgyűlési képviselőit. Elég vegyes kép alakult ki: volt, aki sürgette a váltást, mások inkább kétkedéssel fogadták. Keller László országgyűlési képviselőnk sürgette a BKV „trónfosztására” irányuló miniszteri döntést. Gyál polgármesterével közösen azon a véleményen voltunk, hogy a Volánbusz tegyen formális ajánlatot az önkormányzatoknak, hiszen csak akkor lehet e kérdésben elvi szinten dönteni, ha valamiféle garanciák fogalmazódnak meg a szolgáltatás színvonalára és a futásteljesítményre vonatkozóan. A Volánbusz sürgette, hogy a települések képviselő-testületei hozzanak döntést a szolgáltatóváltás elfogadásáról. Tekintve, hogy a pro forma ajánlat csak április végén érkezett meg, testületi döntést a májusi ülésen fogunk tudni hozni.
A napokban kaptam kézhez Diósd döntését: elfogadják a váltást. Budaörs tudomásom szerint még nem döntött.
– Mit szól mindehhez a BKV?
– Nem tudni pontosan, hivatalos közlemény még nem jelent meg. Arra a megbeszélésre, amelyre a polgármestereket és az országgyűlési képviselők meghívták, nem jött el a főváros képviselője. Nagyon hiányoltuk, mert a BKV tulajdonosa nevében Hagyó Miklós talán tudott volna felvilágosítást adni.
Az elmúlt napokban tárgyaltam a BKV agglomerációs igazgatójával. A megbeszélés alapján az a benyomásom támadt, hogy nem veszik komolyan a Volánbusz lépéseit. Hozzáteszem: maga a Volánbusz is bevallottan csak a minisztériumi felkérés miatt foglalkozik az átvétel lehetőségével. Kezdem komolyan elhinni Pekli vezérigazgató úr egy többször is megfogalmazott gondolatát, amely szerint: köszöni, a Volánbusz megvan a jelenlegi szolgáltatási körével, járataival, területével, nem médiaszereplő, így nem szándékozik újabb járatokat indítani.
– Várhatók változások a helyi és a helyközi közösségi közlekedésben?
– Úgy gondolom, hogy a közeli jövőben nem várhatók. A BKV most ebben a helyzetben inkább nem mozdul, bár tett javaslatot egy harántirányú új járat beindítására. Erre egyébként most a Volánbusz is „rámozdult”. Részletes szolgáltatási dokumentációt állítottak össze, és azt is jelezték, hogy fontolóra vették egy Törökbálint–Diósd–Nagytétény (Campona) járat beindítását.

P.I.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!