Kerthelység

2008. dec 15.

Pannon – bizalom és megbecsülés

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Ha mondjuk, valaki tizenöt év távollét után látogat el újra Törökbálintra, nem ismer rá a településre. A fejlődés lenyűgöző: bevásárlóközpontok, áruházak, irodaházak emelkednek a fejünk fölé, és ezzel megváltozott az életünk.

Megnyugtató érzés, ha az ember azt tapasztalja, hogy egy hozzánk érkező cég ugyanúgy a sajátjának tekinti a város örömeit és gondjait, mint mi magunk. A Pannon a vállalati felelősségvállalás terén is élen jár Magyarországon. A távközlési cégek közül elsőként csatlakozott a fenntartható gazdálkodásért tenni akaró  vállalatokat összefogó Követ egyesülethez. Minden tevékenységében szem előtt tartja a környezetvédelmi szempontokat. Jelentős erőfeszítéseket tesz a zöld távközlési technológia bevezetéséért, azaz a vállalat tevékenységével kapcsolatos minden munkafázisban igyekszik a természeti környezetet leginkább megkímélő technológiákat választani, hiszen hosszú távra tervez.
Mióta végleg eldőlt, hogy a Pannon Törökbálintra költözik, mindannyian kíváncsian figyeltük, hogyan nő ki a földből Égett-völgyben az új irodaház szerkezete. Az építkezést alapos régészeti feltárás előzte meg a területen. Újságunk előző számában olvashattak az épületről, a képek és a számok magukért beszélnek. A közelmúltban olyan szerencsében volt részem, hogy kívül-belül végigjárhattam az építkezést. A beruházásért felelős főmérnök vezetett végig bennünket. A különleges műszaki megoldások, a környezetbarát hőszivattyús fűtés mind nagyon érdekesek voltak. Mégis az fogott meg leginkább, ahogyan a mérnök úr az épületről beszélt. Magyarázta, hogyan folytatódik a homlokzat burkolata a belső terekben, hogy szinte nem is tudjuk, kint vagyunk-e még a szabadban, vagy már belül az épületben. Ahogy beszélt, végig azt éreztem, hogy igazán büszke arra, amit létrehoztak, hogy szereti, amit csinál.
Az építkezés megkezdésével párhuzamosan a Pannon folytatta támogatói tevékenységét is. Mivel fő támogatója a Magyar Kézilabda Szövetségnek, közös edzőmérkőzést szervezett a Bálint Márton Általános és Középiskola sportcsarnokában a nemzeti színű melegítős lányok és a TTC kézilabdacsapata között. Felejthetetlen élményt szerezve ezzel a törökbálinti játékosoknak és a helyi rajongóknak egyaránt, akiknek így lehetőségük nyílt testközelből figyelni a válogatott lányok játékát. A fiatal csapat igazi világ­klasszisokkal lépett pályára, és a legkitartóbbak még egy-egy kincset érő aláírásra is szert tehettek az esemény végén.
A Pannon fő támogatója a Magyar Nemzeti Galériának is. Így lett a következő támogatói esemény helyszíne a múzeum, ahol a nemzet legféltettebb, felbecsülhetetlen értékű alkotásai kapnak helyet. A Pannon két törökbálinti iskola (Bálint Márton és Zimándy Ignác) 70-70 tanulóját hívta meg egy különleges múzeumlátogatásra. A gyerekeket és a kísérő pedagógusokat külön buszokkal szállították fel a várba. A buszon a gyerekekkel beszélgetve kiderült: van, aki nem is tudja, hol van a Nemzeti Galéria. A program azonban igazi élmény volt azoknak is, akik már jártak itt azelőtt. A rövid bevezető után a gyerekek kisebb csoportokban múzeumpedagógusok kalauzolásával látogatták meg a magyar művészettörténet legnevezetesebb alkotásait. Nem egyszerűen csak megnéztük a képeket. A foglalkozásvezetők gondoskodtak róla, hogy a gyerekek átérezhessék azt a hangulatot, ami egy-egy kép megszületését övezte. Öröm volt látni, hogy a langaléta kamaszok az első néhány perc után szájtátva bámulták Szinnyei Merse Pál Majálisát, és próbálták kitalálni melyik figura lehet a képen maga a festő. Az interaktív tárlatvezetést követően közös alkotóműhelyben kollázs technikával készült tablókat készítettek a gyerekek. A legvagányabb fiúk is bőszen vágtak és ragasztottak. Ennek köszönhetően fantáziadús alkotások születtek. A munka után édes a pihenés. Tudták ezt a rendezvény szervezői is, ezért a múzeum aulájában büféebéd és kényelmes pannonos babzsákok várták a gyerekeket. Még a menü összeállításánál is tekintettel voltak az ifjúság ízlésére (hamburger, hot-dog, amerikai palacsinta, egyéb finomságok).
Egy szóval jól sikerült program volt, amelyről a legtöbb gyerek élményekkel tért haza.
A látogatás kezdete előtt röviden beszélgettem dr. Majorosi Emesével, a Pannon sajtó- és információs igazgatójával. Az igazgató ­asszony elmondta nekem is, hogy kiket és miért támogat a Pannon, és hogyan jött létre ez a program. Aztán a gyerekekhez fordult, és miközben beszélt, ugyanaz volt az érzésem, mint amikor a főmérnök körbevezetett az építkezésen. Valóban büszke volt rá, hogy ez a sok gyerek most a Pannon jóvoltából lehet egy kicsit több, egy kicsit okosabb.
Érezzük, és értékeljük tehát a gondosságot, amellyel a Pannon Törökbálint közössége felé fordul. Örömünkre szolgált, hogy mi is bepillanthattuk abba a munkába, amelyet a cég a vállalati felelősségvállalás terén végez. Reméljük, hogy ez a figyelem továbbra is fennmarad. És abban is bízunk, hogy ha elkészül az új irodaház, a Pannon dolgozói is úgy indulnak majd dolgozni reggelenként, mintha „haza” mennének.

Micsoda buli!

November 19-én izgalmas eseménynek lehettek tanúi a törökbálinti kézilabda-rajongók a Bálint Márton iskola tornacsarnokában. Városunk női kézilabdacsapata edzőmérkőzést játszott. Ellenfeleink pedig nem kisebb személyiségek voltak, mint maga a magyar női kézilabda-válogatott. A Pannon mint fő támogató mellett a rendezvény létrejöttéhez nagyban hozzájárult többek között Hámoriné Olár Mária képviselő asszony lelkes szervezőmunkájával és Borbély György, a Roni közért tulajdonosa, akinek a törökbálinti lányok az új mezeket köszönhetik. Nagyszerű élmény volt ez a mérkőzés mindenkinek, résztvevőknek és nézőnek egyaránt. Hálás köszönet érte minden szervezőnek és a támogatóknak.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!