Kerthelység

2008. nov 17.

Új, összetartó csapat

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK| INTERJÚ

Megalakult Törökbálint ifjúsági önkormányzata
A képviselő-testület idén június 26-án fogadta el Hámoriné Olár Mária és néhány képviselő javaslatát az ifjúsági önkormányzat megalakításáról.

– Mit tartalmaz ez a döntés, és mi történt az elfogadás óta?
– A képviselő-testület megfogalmazta, hogy az ifjúsági önkormányzatot 15 fővel, 12–26 év közötti fiatalokkal kívánja létrehozni. Személyükre vonatkozóan ajánlásokat kértünk a helyi oktatási intézmények diákönkormányzataitól, a sportegyesületektől, a helyi egyházaktól, illetve a városunkban található valamennyi ifjúsági csoportosulástól, közösségtől. Hirdetményt tettünk közzé Törökbálint város honlapján, hírlevelében, ezen túl pedig írásban kértük a civil szervezetek vezetőit, hogy népszerűsítsék felhívásunkat.
– A felkérésre érkeztek ajánlások?
– Igen, szép számmal. Jó volt látni, hogy milyen fontos kérdéssé vált az ifjúsági önkormányzat ügye. Nem volt könnyű választani az ajánlatok közül. Végül az október 9-ei ülésen a képviselő-testület – az előterjesztésem nyomán – az ifjúsági önkormányzat tagjává választotta Czinszki Bálintot, Strasser Györgyöt, Major Sándort, Mezei Andreát, Francois Vivient, Gőbel Lucát, Pallai Elizát, Hadik András Ákost, Süveges Pétert, Palkó Boglárka Fannit, Bolyos Annát, Patkó Ákost, Szabó Beatrixet, Szabó Jánost és Pettinger-Szalma Vendelt.
Közülük az ifjúsági önkormányzat alakuló ülésén Turai István polgármester javaslatára (átmeneti, hat hónap időtartamra) elnöknek választották Palkó Boglárka Fannit, illetve titkárává Strasser Györgyöt.
– Mi lesz a dolguk ez alatt a fél év alatt?
– Elsősorban meg kell fogalmazniuk saját elképzeléseiket, működési szabályzatukat, amely szerint működtetni szeretnék az önkormányzatukat. Úgy gondolom, hogy megfelelő támogatással nagyszerű koncepciót sikerül összeállítaniuk. Biztatásként hangzott dr. Horti István jegyző ígérete, aki szakmai segítséget ígért nekik ennek a szokatlan és nehéz feladatnak a teljesítéséhez. Ifjúsági tanácsnokként én magam is mindent megteszek annak érdekében, hogy értékes törekvésüket siker koronázza.
– Képviselői munkájában csak ez az egy terület érinti önt?
– Ó dehogy! Persze nagyon örülök, hogy sikerült az ifjúsággal kontaktust teremteni, s idáig eljutni. Nem tagadom, hogy már egy kicsit előretekintek, egy másik feladat irányába. Úgy gondolom, hogy az idősebb korosztályt is be kell vonnunk a várost érintő felelős döntési körbe. Most, hogy azt látom, a fiatalok ügye sínre került, egyre többet foglalkozom a törökbálinti idősek helyzetével. Biztosra veszem, hogy a következő feladatunk az idősek tanácsának létrehozása lesz. Szeretném, ha az együttműködés a lehető legszélesebb körben, városunk minden színterén a megfelelő mederben haladna.

F.K.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!