Kerthelység

2008. nov 17.

Márk Gergely 85 éves

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A világhírű rózsanemesítő októberben ünnepelte születésének 85. évfordulóját. Ez alkalomból a budatétényi rózsakertben ünnepélyes keretek között köszöntötte a képviselő-testület megbízásából Turai István polgármester és Hámoriné Olár Mária képviselő.

Turai István polgármester jókívánságai mellett ajándékként egy gravírozott, névre szóló kristályvázát adott át az ünnepeltnek.
Az állófogadás és a születésnapi torta elfogyasztása előtt a rózsakertben elültették az erre az alkalomra nemesített különleges és egyedi rózsatövet, amelyet Márk Gergely névre kereszteltek el.
Márk Gergely rózsanemesítő neve nem ismeretlen a törökbálintiak előtt. 2006-ban lett Törökbálint város díszpolgára és 2007-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje. Hosszú évek kitartó rózsanemesítő munkájának eredménye a 600-nál is több különlegesebbnél különlegesebb gyönyörű rózsa, amelyeknek nevén keresztül ismerheti meg a világ hazánk történelmi nagyjait, szentjeit. Az egyik híres rózsa Árpád-házi Szent Erzsébet emléke néven 2000-ben aranyérmet nyert Rómában.
Isten éltesse Gergő bácsit, tartsák meg jókívánságaink sokáig erőben, egészségben. Szívből kívánunk neki hosszú, örömökben gazdag, boldog életet!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!