Kerthelység

2008. okt 14.

Ismét süsseni gyerekek vendégeskedtek Törökbálinton

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK| GYEREKSAROK

Barátkozni jó!

Szeptember 21-én, vasárnap este izgatott csoport gyülekezett a Német Kisebbségi Önkormányzat Közösségi Házának parkolójában. Gyerekek, szülők, tanárok izgatottan vártuk, hogy megérkezzen a süsseni gyerekcsoport.

A Zimándy és a süsseni testvériskola együttműködése már több mint 15 éves múltra tekint vissza, és a kapcsolat keretében többször is vendégeskedtek nálunk német gyerekek, illetve a mi iskolánk tanulóinak is alkalmuk volt közelebbről megismerni a süsseni iskolát Németországban.  Nagyon örültünk, hogy egyéves szünet után ismét egy csapatra való tizenéves fiatalt láthattunk vendégül Törökbálinton. Amikor a hatalmas emeletes busz végre begördült a parkolóba, izgatottan figyeltük a leszálló gyerekeket, hátha felfedezzük közöttük a „sajátunkat”, hiszen fényképről már ismertük őket. Ők is kíváncsian méregettek bennünket, aztán a közösségi házban végre egymásra találtak a vendégek és a vendéglátó családok. Ezzel kezdetét vette az az örömteli, lelkesítő hét, amelynek a gyerekekkel együtt a családok is részesei lehettek. A Zimándy német szakos pedagógusai rendkívül színes, izgalmas programot állítottak össze. Ki gondolná, hogy öt napba beleférhet egy kirándulás Kecskeméten, lovasbemutató Lajosmizsén, akadályverseny a szentendrei skanzenben, Stadtrali Törökbálinton, sportnap az iskolában, egy egész nap Budapesten a vendéglátó családokkal.
Mi, fogadó családok pedig örömmel tapasztaltuk, hogy a legtöbb német vendéggyerek értékelte és nagyon hálásan fogadta az igyekezetünket. Csütörtökön este a Zimándy dísztermében tartott búcsúvacsora után ifjú vendégünkkel, Thorstennel arról beszélgettünk, milyen gyorsan elrepült ez az öt nap. Péntek reggel pedig könnyek is hullottak mindkét oldalon, amikor a német és magyar barátok és barátnők búcsúzkodtak egymástól. Szerencsére nem kell éveket várniuk a viszontlátásra, hiszen májusban a mi gyerekeink utaznak Németországba. Azt mondják, legszívesebben már holnap indulnának…

Ny.E.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!