Kerthelység

2008. okt 14.

Kincsvadász Kupa – tanulságokkal

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK| GYEREKSAROK

Szeptember 27-én rendezték meg az első Kerthelység Kincsvadász Kupát. Mivel az időjárás nagyon kellemes volt, 10 órára az indulási helyeken már sok gyerek és felnőtt gyülekezett, a művelődési házban pedig készülődtünk a túrázók fogadására. Előkészítettük a rengeteg ajándékot, az okleveleket, a büfét. 10 órakor a csapatok megkapták a koordinátákat tartalmazó borítékot, és a GPS készülékek útmutatása alapján elindultak megkeresni a ládákat.

Sajnos itt a technika ördöge közbeszólt. A Zimándys geoláda koordinátáinak rögzítésébe hiba csúszott. A rögzítést egy tapasztalt tájfutó segítségével végeztük, mostanáig nem derült ki, hogy mi volt a baj.
A Bálint Márton iskola csapata a tervek szerint 40 perc alatt megtalálta és elhozta a csapat ládáját, amely a víztározónál volt elrejtve.
Sajnos eközben a Zimándy a rossz koordinátákat keresve a kilátó felé vezető erdei sétaút helyett az ellenkező irányba indult, és az őket követő csapatoknak is nagy kört kellett megtenniük, amíg nem derült ki, hogy valami nem stimmel. Eközben a főhadiszállásra már eljutott a hír, hogy hiba történt. A csapatok elindultak visszafelé, mi pedig egy másik GPS készülékkel felszerelkezve felmentünk a Zimándys ládához, kideríteni mi a probléma. Ebben a Bálint Márton iskola csapatának egyik lelkes tagja működött közre, akinek ezúton is nagyon köszönjük a segítséget. A jó koordinátákat telefonon továbbítottuk a felderítőknek, akik végül megtalálták és elhozták a Zimándy ládáját a kilátótól. Sőt a sajátjukon kívül két másik, az országos www.geocaching.hu honlapon regisztrált ládát is megtaláltak!
Sajnos azok, akik a Zimándy követő csapataiban gyalogoltak, nem jutottak el a ládához, és igen fáradságos, hosszú utat megtéve, elcsigázva értek vissza a főhadiszállásra. Tőlük e helyütt kérünk elnézést. Köszönjük a részt vevő pedagógusoknak és szülőknek, hogy vigyáztak a gyerekekre, és végül mindenki épségben megérkezett.
Fáradozásuk nem volt hiábavaló! A Kincsvadász Kupát ugyanis az a csapat nyerte, amelyik a legtöbb pontszámot gyűjtötte. Minden kincsvadász a részvételével egy pontot szerzett az iskolájának. Az a csapat pedig, amelyik elsőként találta meg a ládát, 1,5-tel szorozta meg a résztvevők számával szerzett pontszámokat. Így a Bálint Márton iskola csapata 39 ponttal a második lett, a Zimándy csapata pedig 126 ponttal megnyerte a kupát. Az eredményhirdetés után került sor a nyereményjáték sorsolására, aminek a gyerekek körében – akik ekkorra szerencsére már kipihenték a gyaloglás fáradalmait – nagy sikere volt.
A Kerthelység a két GPS készüléket felajánlja az iskoláknak tartós használatra, azzal a kéréssel, hogy azt bármelyik kincsvadász család kikölcsönözhesse. Magyarországon több mint 2000 geoláda arra vár, hogy megtalálják!
Köszönetet mondunk a két iskola pedagógusainak, hogy idejüket, energiájukat nem kímélve segítséget nyújtottak a csapatok megszervezésében és részvételükkel segítségünkre voltak abban, hogy a gyerekeket a számítógépek elől egy kicsit a szabadba csábíthattuk.
Köszönet a Munkácsy Mihály Művelődési Háznak a helyszín biztosításáért, a rendezvényt támogató cégeknek, hogy ajándékokkal, illetve a GPS készülékek beszerzéséhez szükséges pénzösszeggel hozzájárultak a rendezvény lebonyolításához, nem utolsósorban pedig köszönet a rendezésben részt vevő gyerekeknek és felnőtteknek a sok munkáért!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!