Kerthelység

2016. máj 02.

19. Budaörs Fesztivál

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Idén május 4-8. között ismét Budaörs lesz a kultúra fővárosa: rengeteg programot kínál a Budaörs Fesztivál.
19. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét Budaörsön. 1 város, 5 nap, 8 helyszín, 39 program, 480 fellépő - a tavaszi Budaörs Fesztivál minden korosztályt és stílust kielégítő műsorkínálattal várja vendégeit. Hogy a választék szélességét érzékeltessük: a paletta Lajkó Félixtől a szimfonikus koncertig, a jelmezes biciklis felvonulástól az Intim Torna Illegálig, avagy - bármilyen meglepően hangzik – a bukaresti Golan koncertjétől Dobozy Borbála Liszt-díjas csembaló művész koncertjéig, tart.

A szombati egész napos utcabál előtt Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket is hallgathatunk Budaörs egyik legszebb terén, a Kálvária téren, ahol igazi fesztivál hangulat várja a közönséget. Meghívott előadók többek között a Kelemen kabátban, a Zaporozsec, a Mary PopKids, a Kaláka, a Lóci játszik. A fesztivál vendége idén az olaszországi Marche tartomány.
A régi postaépületben, mai nevén PostART-on a SHINE pirkadati koncertje mellett fellép a világ egyetlen looper zenekara, az InFusion Trio, a legjobb videóklip győztese, a Belau, Barabás Lőrinc, Petruska, Török Ádám és a Mini, és ebben a különleges térben lesz látható a Nem létező tárgyak tárlata, a magyar verbális szubkultúra azon szereplőiről, melyekről nap mint nap beszélünk, de még senki sem látta őket!
A fesztivál zárásaként a VIVART Budaörsi Sinfonietta előadásában hangzik el a fesztivál záró koncertje: Híres operakórusok és Muszorgszkij: Egy kiállítás képei Török Géza Liszt-díjas karmester vezényletével.

Legyen az élmény mindannyiunké!

További információk:
Honlap: www.budaorsfesztival.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/BudaorsFesztival

A Budaörs Fesztivál kiemelt támogatója: Budaörs Város Önkormányzata



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!