Kerthelység

2015. dec 20.

Idősek Világnapja - Olajág Otthonok módra

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet, éppen ezért a gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával.
Törökbálintion is megemlékeztek erről a napról.

Az Olajág Otthonok és a Törökbálinti Mozgáskorlátozottak Egyesületének közös szervezésében, az Önkormányzat támogatásával szüreti mulatságra invitálták az érdeklődőket. Meghívottként jelen volt az Olajág Otthonok csepeli intézményének sok lakója, és a Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub sok tagja is.
Törökbálint Önkormányzatának nevében Major Sándor képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, az Olajág Otthonok részéről dr. Breuer Katalin szociális szakmai igazgató és Hárosi Gabriella intézményvezető mondta el gondolatait az Idősek Világnapja kapcsán.
Mint a megnyitó beszédekben többen hangsúlyozták, a szervezők elsődleges feladatuknak azt tekintik, hogy ne csak ezen az egy napon, hanem az év minden napján szeretettel, és figyelemmel forduljanak az idősek felé, hiszen sokat köszönhetünk nekik, és még többet tanulhatunk tőlük. Emellett azonban szükség van az ilyen különleges, ünnepi alkalmakra, amelyek sok örömet szereznek a vendégeknek és a szervezőknek egyaránt.
Szerencsére a rendezvényt kegyeibe fogadta az időjárás is, így kellemes őszi napsütésben kezdődött a műsor a Gyémánt Kút Egyesület Gyémánt Csoportjának fellépésével, akiket a műsor során többször is tapssal köszönthettek a vendégek. Őket követte a Vidám Romák együttes, akik nevükhöz híven pillanatok alatt kiváló hangulatot teremtettek. Fellépett Pánti Anna, neves operaénekesünk, aki a könnyed hangulatnak megfelelően ezúttal operett számokkal szórakoztatta közönségét. Zoltán Erika érkezése fokozta tovább a hangulatot, akit nagy lelkesedéssel fogadtak a jelenlévők, a fellépés után még számtalan fotó készült vele és róla.
A Roll Dance fellépése alatt sírtak és nevettek az idős jelenlévők, ami nem csoda, hiszen akár keringőről, akár tangóról volt szó, az egy kerekes székes és egy ép tácosból álló párok minden gond nélkül mozogtak együtt, ezzel is megmutatva, korlátok márpedig nincsenek.
A műsor befejeztével kezdetét vette a nyár ízeit idéző tojásos lecsó vacsora bor- és mustkóstolóval egybekötve, sós és édes házi süteményekkel, melyhez az aláfestést ismét a Vidám Romák együttes szolgáltatta.
Vendégek és vendéglátók láthatóan nagyon jól érezték magukat, késő estig ropták a táncot, így igazán emlékezetesen ünnepeltük október 1-jét, az Idősek Világnapját.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!